DAZZLE DREAMS"Сліпучі мрії" Вас ще здивують не раз

Це був один з найяскравіших і найвдаліших сценічних дебютів 2007-го року. Та група з малозрозумілою для багатьох англомовною назвою "Dazzle Dreams", що перекладається як "Сліпучі мрії", доволі швидко стала в Україні безперечним лідером електронної поп-сцени. Насправді те, що вони пропонували слухачеві, було дивовижним синтезом електроніки, синті-попу, лаунджу з елементами арт-року та вкрапленнями екзотичної для нашого вуха етно-музики. За гіпероптимістичною назвою групи ховалися доволі відомі у нас музиканти. Це був клавішник Сергій "Шура" Гера, широко відомий своєю участю у групах "Скрябін", а пізніше – "Другої Ріки". Також прославив своє ім'я у сольному проекті "Молотов-20" та дисками-збірками серії "Сучасні інтерпретації традиційної української музики", зокрема "Коралі" і "Зелене". Власне засновником та лідером проекту став інший відомий музикант і аранжувальник Дмитро Ципердюк – колись учасник івано-франківської групи "Морра", а потім – художній керівник фестивалю "Перлини сезону" та саунд-продюсер деяких зірок української поп-сцени, серед яких Асія Ахат, Олена Вінницька, Наталка Могилевська. Втім, до звучання наших поп-зірок музика та естетика "Сліпучих мрій" не має жодного стосунку внаслідок власної рафінованої витонченості, багатства музичних тем і польоту фантазії. Третій учасник групи – Григорій Ігнаткевич – програміст та дизайнер звуку, сценічне ім'я – Грег. З Дмитром Ципердюком ми зустрілися у спекотну пору гарячих літніх імпрез і пунктирно з’ясували основні віхи музичної еволюції "Сліпучих Мрій".

Згадай про часи, коли ти грав у групі "Морра", згадай про проекти, які варто згадати, про твою роботу на фесті "Перлини Сезону".

Д.Ц.: Перебуваючи в Івано-Франківському андерграунді в 80-90х роках, я лабав в різних групах. МОРРА була серед них сама цікава та модна і досить відома група не тільки на заході України. На Перлинах я починав простим конкурсантом в 1995 році. Тоді з Моррою ми здобули гран-прі. А вже через рік мене запросили бути в журі фесту, потім креативним директором….

Як виникла ідея "Сліпучих мрій"? Роль Шури Гери у цьому, і як він сполучає гру на клавішних у групі "Друга Ріка"?

Д.Ц.: Працюючи в Києві в різних студіях та з різними музикантами, я постійно згадував ті часи, коли сам стояв на сцені…. Справжнього музиканта це ніколи не відпускає. Ось і започаткував Dazzle Dreams. Спочатку я був сам і був впевнений, що ДД – буде суто студійним проектом, але пізніше, коли я запросив Шуру полабати разом, то зрозумів, що ДД – повноцінна сценічна група.

Якою була еволюція "Дезл дрімз"? Від простого до складного чи навпаки?

Д.Ц.: Від філософії – до драйву!

Група виглядає по сучасному гостро, а водночас не примітивно-попсово. Хто є головним генератором ідей?

Д.Ц.: Більшість ідей мої, але Шура та Грег дуже багато роблять також…

Введення у тексти англомовних словосполучень, якихось фраз – яка роль цих ноу-хау?

Д.Ц.: Ніякої ролі. Просто це своєрідна Євро інтеграція, та, водночас наша фішка. Під нас вже косять, тобто імітують наші знахідки. Але це – нормально.

Група відзняла значну кількість якісного відео, що безумовно сприяло популяризації. Які з них особисто для вас – найдорожчі (в обох сенсах цього слова)?

Д.Ц.: Нам подобаються всі наші кліпи без виключення, але для себе я хочу відмітити SOS та МИЛУ.

Хто у вас командує такою чудовою хореографією?

Д.Ц.: Ну яка там хореографія... Це, напевне, просто такі шамансько-рок-н-рольні танці, які підсилюють наші музичні теми.

Розкажи про ваші мандрівки до екзотичних країн з метою набратися автентичних співів з подальшим використанням у своїй музиці.

Д.Ц.: Останнім часом буваємо нечасто…. Збираємось в Туреччину, Тайланд, Марокко… Яскравою і незабутньою була подорож до Непалу. Це – ніби інша планета.

Яким нині є склад Д.Д. та ролі його учасників?

Д.Ц.: Я – фронт мен, Шура – клавіші, бек вокал, Грег – клавіші, програмінг, бек вокал, Вова – барабани.

Основні джерела натхнення для "Дезл Дрімз" - це... подорожі, інспірація… Найголовніші виступи групи, які запам'яталися, і чим саме?

Д.Ц.: Виступів багато, але запам’ятався виступ в Івано-Франківську на день міста. Суцільний драйв і підспівування всіх пісень…. ПОЗИТИВ!!!

Розкажи про дискографію "Д.Д."

Д.Ц.: Альбомів у нас поки що небагато. Це - "Dazzle Dreams–2007" та "Go! Go! Go! Disco Killers-2009".

Ваш сайт, як і музика, є зразком високотехнологічних підходів у творчості. Водночас – усе рафіновано-естетичне... Прокоментуй це, будь ласка.

Д.Ц.: Наш сайт – це наше обличчя. Тобто сайт продовжує творчу лінію групи, її естетику. Сподіваюсь, що ми рухаємося у ногу з часом...

Поділись секретами у сенсі того, що від вас ще можна чекати?

Д.Ц.: Багато сюрпризів, не одноманітність, нових хітів, самобутності….

Чи є у тебе якесь усталене життєве кредо?

Д.Ц.: NEVER GROW OLD! Тобто – ніколи не старіти!