[!Wayfinder? &startId=`0` &level=`2`!]


Гурт Крапка - Хрестики й нуліГурт "Крапка" із Запоріжжя на сьогодні є цікавим та непередбачуваним колективом, адже у своїй музиці стилю етно-хоп хлопці поєднують непоєднуване. Акустичний рок філігранно переплітається з потужними зубодробильними афроритмами, тендітно доповнюючись кремезним фолком, органічно зливаючись в одне з депресивним блюзом та вогняно-веселим хіп-хопом. Унікальністю гурту є живі виступи, адже за один концерт тріо грає більш ніж на сорока музичних інструментах, серед який є зникаючі..

Трекліст:

1. Сніжинка 
2. Вояк морквяний (сл. Олена Пчілка) 
3. Нєраздєльонная любов
4. Зламані ми 
5. Супергерої 2: Реквієм 
6. Розмови міста 
7. Хрестики й нулі
8. За очеретом...
9. Відкрий свої очі
10. Пісня про бейбу
11. Поки ще я тут
12. Виїжджали стрільці 
13. Кораблі 
14. Роздуми про вічне
15. Веселянка 
16. Особлива

Слухати...

Читайте також - Титани западної музики

Топ концертів

Історія рок-н-ролу містить чимало подій, що кардинальним чаном впливали на розвиток жанру. Оглядачі музичного журналу "Ролінг Стоун" спробували визначити двадцять епохальних рок-концерів. Це своєрідні віхи, або дороговкази у майбутнє рок-музики. Початок того руху, на думку Девіда Фріка з "Ролінг Стоун", припадає на 29 серпня 1966 року, коло у сан-франциському "Кендл-Парку" відіграли свій останній офіційний концерт знамениті BEATLES. Протягом 33 хвилин BEATLES виконали 12 пісень, що потонули в несамовитому галасі 25-тисячної аудиторії. На той час народилась нова концепція концерту, як такого, її запропонували представники американського андеграунду - група ДЖЕФЕРСОН ЕЙРІІЛЕЙН і ГРЕЙЇФУЛ ДЕД. Ця концепція базувалася на тісному контакті з публікою, жорс­тко лімітований концертний час замінено на користь вільної імпровізації. Словом, рок виростав з коротеньких штанців "трьох акордів", набирав силу, а разом з ним - нову армію прихильників. Отже, 20 кращих рок-концертів, згідно висновків кращих журналістів з "Ролінг Стоун":

10. OLMER BROZERS BEND (ОЛМЕР БРАЗЕРЗ БЕНД).

Філмор Іст, Нью-Йорк, 11-13 березня 1971 року

Розклад американського турне цієї фупи міг викликати інсульт навіть у запеклого ветерана концертових трас. Хоча в ньому нараховувалося 140 виступів, три з них увійшли до історії. Вони знайшли своє місце на концертовому альбомі і свідчать про життєздатність блюзу південної марки. Гітаристи Дуейн Олмен та Дікі Бетс, органіст Грег Олмен, басист Бері Оуклі, барабанникй Джей Джогансон та Батч Тракс виявили неабиякі імпровізаторські здібности. їхні версії блюзових стандартів "Статесборо Блюз" та "Стормі Мандей" стали зразками-, для цілого покоління виконавців з Півдня. Елегантність виконання та імпровізаційний & дар принесли групі статус блюз-рокової '•'* еліти США. Трагічна іронія долі полягала в тому, що концертовий тур став лебединою піснею групи. У тому ж році Дуейн Олмен розбився на мотоциклі. Роком пізніше, майже в тому ж місці, загинув Бері Оуклі. Лише два роки тому ОЛМЕН БРАЗЕРЗ відродились і успішно концертують.


Якщо Ви помітили помилку
в тексті, виокреміть її
та натисніть Ctrl + Enter

Виправити помилку  тексті


Дискографія українських
виконавців та гуртів
на CD і DVD

Увесь спектр української музики:
нові cd-релізи, рецензії, огляди

Теги

[!TvTagCloud? &parent=`124` &depth=`5` &displayType=`cloud` &depth=`5` &landing=`1072` &tvTags=`tags` &showCount=`0` &sort=`random` &limit=`50` &caseSensitive=`1`!]

[!Wayfinder? &startId=`0` &level=`2`!]

Анализ сайта