Фестиваль Sziget

Цього року фестиваль Sziget привернув увагу рекордної кількості людей 415 000. Усі перепустки були розпродані вже до початку фестивалю, а у четвер на острові було зафіксовано аншлаг у 85 000 фанів!

 

Цього року фестиваль Sziget проходив з 11 по 18 серпня, на тиждень пізніше у порівнянні з минулим роком, і привернув увагу найбільшої кількості відвідувачів за всю історію фестивалю. Karoly Gerendai, головний організатор Sziget додав: «Створити сильний міжнародний лайн-ап було досить непросто в останні кілька років, але ми також поставили собі за мету зробити Sziget місцем із надзвичайними візуальними ефектами, а також надалі покращувати сервіси обслуговування. Цьогорічний Sziget однозначно був більш привабливим для відвідувачів, ніж будь-коли раніше, і ми отримали величезну віддачу як з боку фанів, так і з боку тих, хто працював на фестивалі. Якщо вони щасливі, то і ми щасливі, тому ще раз хотілося б подякувати усім, хто прийшов!»

 

Фестиваль SzigetОстрів Свободи

Sziget стартував у далекому 1993 році із зустрічі невеликої компанії друзів, які мріяли про великий фестиваль. Перш ніж був створений оригінальний концепт і фестиваль розвинувся, не було проведено жодного аналізу ринку та професійних досліджень. Це особливе ставлення справді зробило фестиваль унікальним та забезпечило прозорий продаж квитків, а також надало можливість Sziget існувати протягом довгого часу.

 

Концепція «Острова Свободи» зробила акцент на головній ідеї та унікальності цієї події. Тимчасова республіка була створена зі своїми власними правилами та цінностями, власним суспільством, власним паспортом, на віддаленій території зеленого острова в оточенні великого мегаполіса.

 

Рекордна кількість відвідувачів

Sziget 2014 подолав новий рубіж: тижневі квитки на фестиваль були розпродані вже до його початку, в той час як кількість відвідувачів побила всі рекорди у 415 000 фанів, які відвідали Острів протягом семи днів. Найбільш відвідуваним днем був четвер 14 серпня із загальною кількістю у 85 000 сігетців, які відривалися на величезному острові – в цей день він був максимально заповненим. Sziget 2014 гостинно прийняв фанів з 87 країн та виконавців з 41 країни світу.

 

Фестиваль SzigetРічниці

Sziget 2014 також відсвяткував важливі річниці: 45 років фестивалю Woodstock, 25-річчя падіння Берлінської стіни та створення Кубіка Рубіка 40 років тому угорським винахідником Ерньо Рубіком. Було організовно багато тематичних програм, включаючи локацію Rubik Sziget – маленький центр пригод. Новостворена сцена Europe Stage, що була особливо зосереджена на берлінській музиці, та кілька інших заходів програми також були присвячені падінню Берлінської стіни. Дух Woodstock було пробуджено подіями на Campfire, де сігетці могли відчути свободу та єднання культури хіппі пізніх 60-х.

 

Розвиток інфраструктури та сервісів

Окрім непоборного бажання зробити фестиваль своєрідною арт-подією з особливими декораціями, скульптурами та іншими інсталяціями, що будуть оточувати сігетців на кожному куточку Острова, Sziget також робить великий вклад у розвиток звичайних необхідних сервісів, таких як туалети, душові, фудкорт, тощо. Покращені кемпінги та VIP-кемпінги стали більш популярними цього року, ніж будь-коли раніше, в той час як фестиваль запропонував нові послуги на території Острова, нові місця для парковки, фестивальні мобільні телефони, страхові пакети і навіть акцію «Green Festival Bag», яка закликала відвідувачів фестивалю залишати острів як можна чистішим.

 

Шоу в прямому ефірі та мобільний додаток для смартфонів

Sziget 2014 транслював шоу з трьох сцен на 2-х окремих каналах протягом усіх 7 днів. Разом у программі прямого ефіру виступив 61 гурт і кілька мільйонів глядачів приєдналися до перегляду цих концертів онлайн. Мобільний додаток Sziget також став досить популярною особливістю цього року, надаючи зручні для користувачів послуги, такі як огляди різних програм, особистий розклад концертів, інтерактивну мапу Острова, сторінку з інформацією про музичних виконавців, тощо. Кількість завантажень мобільного додатку зросла удвічі у порівнянні з минулим роком, що разом склало близько 65 000 завантажень у 2014 році.

 

Фестиваль SzigetВеселощі у форматі нон-стоп

Гарно провести час на Острові вдалося не тільки сігетцям, але й самим виконавцям, які мали можливість відчути смак Угорщини – скуштувати угорський національний напій палінку, попрактикуватися в угорській мові та дізнатися як грати на національних угорських інструментах. Так Skrillex спробував зіграти на цитрі, а The Klaxons скуштували деякі цікаві напої. Це та інше можна побачити на відео Sziget з бекстейджу за посиланням: www.youtube.com/playlist?list=PLRGLrixvgE7qqrfnXCmsP-CbUF2p9kd_4

Вже скоро ми покажемо вам повні історії з усього фестивалю!

 

Aфтерпаті  на озері Балатон

Організатори спробували створити концептуальний фестиваль та переконати фанів залишитися в Угорщині як можна довше. Саме тому фестиваль B.my.Lake став офіційним афтерпаті Sziget 2014. Триденний фестиваль електронної музики запросив понад 130 діджеїв та відбудеться на пляжі одного з найбільших озер Центральної Європи, озері Балатон, з 18 по 21 серпня.

 

Sziget 2015

Організатори Sziget вже озвучили дати Sziget 2015. Сігетці з усього світу зможуть насолодитися тижнем веселощів з 10 по 17 серпня наступного року.

Більш детальна інформація про Sziget: www.szigetfestival.com.ua

Хмара тегів