Олександр Столяров

Олександр Столяров: «Нормальну людину творить світле мистецтво»

Режисер, сценарист, письменник, телевізійник (був художником-постановником на УТ-1; худруком на телеканалі «ТЕТ») Олександр Столяров добре знаний в Україні і світі як кінематографіст. Тож досить дивним здався його вчинок зі створення дитячого Театру Андерсена (в ньому він ставить твори тільки казкаря Г.Х.Андерсена за власними інсценівками). Ще дивнішим було те, що цей театр за три роки несприятливих умов існування в містечку Ірпінь перетворився з бридкого каченяти в прекрасного лебедя.

Втім, кіно для Олександра Миколайович залишається пріоритетом, він і далі мимохіть збирає найпрестижніші нагороди, серед яких ТЕФІ і НІКА.

– Пане Олександре, про вас говорять і пишуть, як про «кінорежисера, увінчаного  міжнародними нагородами, який створив дитячий театр». Поговорімо про цього режисера. Про спектр діяльності, акценти...

– Я займаюся кінематографом з 1983 року, тобто 31 рік. Зроблено більше тридцяти фільмів. Чимало з них справді нагороджено призами міжнародних, українських і російських фестивалів. Нині мені доводиться працювати «десь у світі», часто для російського каналу «Культура».

Читати інтерв'ю

Хмара тегів