[!Wayfinder? &startId=`0` &level=`2`!]


TaRUTA гурт ювілей

Гурт "ТаРута" святкує свій перший ювілей!

 

У неділю, 25 листопада, концертом у столичному клубі "Сіті-ПАБ" WorldMusic гурт "ТаРута" святкуватиме свій 5-й день народження!!!

Привітати "тарутян" з першим ювілеєм прийдуть відомий піаніст Роман Коляда та гурт "ПоліКарп", які виконають для гостей свої найпопулярніші музичні твори. Окрім того, пан Роман прикрасить своєю віртуозною грою ще й декілька пісень гурту "ТаРута"!!!

Ще одним сюрпризом стане ексклюзивний показ нової осінньо-зимової колекції єдиного в Україні виробника взуття з конопель Олега Земнухова. Відчути себе справжньою моделлю зможуть усі охочі гості в залі. Найкраща "модель" з залу отримає в подарунок від Олега Земнухова ексклюзивну пару взуття!!!

Приготували подарунки для своїх фанів і самі музиканти - фірмові футболки! Кожен вхідний квиток братиме участь у розіграші 5 ексклюзивних футболок, зроблених спеціально до 5-річчя гурту!!!

Імпреза відбуватиметься в столичному клубі "Сіті-ПАБ" (пр. Перемоги, 47), що розташований біля станції метро "Шулявська" (2 поверх над магазином "Сільпо"). Початок о 19:00. 

Вхід - 50 грн. Студентам - 30 грн. (студентські квитки не беруть участь у розіграші фірмових футболок від "ТаРута").

 

Щиро,
Євген "Їжак" Романенко,
керманич Етно-Рок Фундації "ТаРУТА".
Офіційна сторінка:љљ љ љљ www.taruta.com.ua
Ел. скринька: yizhak.evgen@taruta.com.ua
Особовий: + 38 097 528 2411
Особовий: + 38 093 981 2108

Читайте також - Українська музична премія-2003

17 грудня. Вечір. На подільській набережній в районі модного “Мода-бару” — пожвавлення. Натовп журналістів та інших “медійників” сунуть по трапу на корабель, який давно вже нікуди не пливе… Аналогії з фелінієвським “А корабель пливе” виникатимуть у мене протягом того довгого галасливого дійства під назвою “Українська музична премія-2003”. Цією премією у нас нагороджуватимуть артистів і аудіокомпанії, які їх представляють, золотими і платиновими дисками за результатами легальних продажів CD та MC на території України. Чому премію не заснували раніше? Адже в усіх європейських країнах подібна “Премія” давно вже є єдино можливим і надійним інструментом стимуляції і розвитку шоу-бізнесу. Відповідь проста: у Європі Україна (а можливо і Росія) мала стабільну репутацію найбільший (після Китаю) піратських країн, в яких сектор легального аудіо- та відео-ринку до кумедного мізерний. Під тиском міжнародних організацій, які опікуються захистом інтелектуальної власності, наш парламент приймає низку законів, спрямованих на подолання аудіопіратства. Публічні акції для преси і медіа, коли каток давить і трощить контрафактні, влучені у піратів диски, мали б продемонструвати рішучість держави в її боротьбі з цим злом. Але зло не було подолано, а лише загнано в темний глухий кут. Цікаво, що навіть декларативні заходи дали результат: дисків і касет, проданих офіційно, значно побільшало. І побільшало до того, що наші аудіокомпанії почали самостійно контролювати ситуацію на вітчизняному аудіоринку, змагаючись при цьому з аудіопіратами. Паралельна теле- і радіо-агітація в підтримку легального продукту створила у свідомості покупця негативний імідж пірата, який обкрадає усіх навколо заради власної кишені. Отже, крок за кроком білий сектор ринку розширювався ще й за рахунок появи в Україні представництв світових і провідних компаній, так званих “мейджорів”. Нині, у нас офіційно представлені “BMG”, ”Universal”, ”EMI”, ”Sony”, ”Music” — чотири з шести найкрупніших світових “мейджорів”. І це про щось та й говорить. Насамперед — про певний ступінь довіри з боку Заходу, а може й про якийсь шанс, наданий хронічно піратській країні від Заходу. І цей шанс треба використувати. Звичайно, якщо ми хочемо повноцінної євроінтеграції, якщо хочемо жити в цивілізований системі координат.

На церемонії нагородження першим виступив представник потужної міжнародної організації із захисту авторських прав (ІЕРІ) Стефан Кравчик. Він (не без пафосу) звернув увагу присутніх на справді історичний момент, який переживає наша країна: вперше у нас офіційно зафіксовано серйозні обсяги продажів повністю легальних продуктів, як вітчизняних, так і західного походження. І це — перемога. Справжня перемога країни, якій ще вчора ніде у світі просто не довіряли.

Стефан Кравчик з оптимізмом дивиться у майбутнє, оскільки мова йде про новий і величезний за розмірами аудіоринок, який саме зараз збирається увійти до складу західноєвропейської ринкової спільноти. Роль координатора зусиль з обох сторін виконуватиме, ясна річ, організація, яку, власне, Стефан тут і представляє.

Однак історичному моменту під назвою “Українська музична Премія-2003” передувала одна курйозна колізія. Одного прекрасного київська компанія “КОМП-Мюзік” (представник “ЕМІ”) проголосила, що альбом “Дикі танці” Руслани розпродано в кількості 100 тисяч примірників. А це за нормами ІЕРІ тягне на “платиновий диск”. Дійсно, ІЕРІ визначили, що на території України кожен артист або група, мають право на отримання нагороди за умови, що легально продані обсяги дисків і касет будуть офіційно підтверджені. Відтак, за 50 тис. Артист отримує “золотий диск”, за 100 тис. — “платиновий”, за 500 тис. — “діамантовий диск”. Заявивши про намір відзначити успіх Руслани “платиною” Олег Долинський (керівник “КОМПА”) моментально був підданий обструкції з боку інших українських компаній, які в один голос заявили про те, що вони продали значно більше. Зокрема, київська “Лавіна Music” повідомила пресу, що альбом “Суперсиметрія” “Океану Ельзи” реалізовано накладом у 200 тис. (CD i MC), а “Maмa Music” сповістила світ про феноменальний успіх альбому Вєркі Сердючки, який розійшовся накладом у півмільйона примірників. Одне слово, виникла досить незручна ситуація. І розв`язали її самі ж суб`єкти “плптинового” конфлікту. Шість київських аудіокомпаній зібрали і утворили “Український музичний альянс” — своєрідний координаційний комітет, який і заснував щорічну “Українську музичну Премію”. Рада премії:

Андрій Даховський - президент «Ukrainian Records”; Олег Долинський - директор “Comp Music”; Віктор Заєць - директор “EuroStar”; Дмитро Олександров - директор «Music Factory Group”; Євген Скляр – «Астра Рекордс»; Едуард Клим - директор «Лавіна Мюзік». Її партнером виступила відома голілчана компанія “Союз-Віктан”.

Перша церемонія новоутвореної “Премії” викликала ажіотаж поміж медіа-структур (були присутні усі перші особи усіх провідних теле- і радіо-каналів) та поміж конкурентів — були майже усі з аудіокомпаній, що не увійшли до “Альянсу”. Дивно, що “Мода-бар” не пішов на дно під вагою такої маси людей, які спостерігали за дійством. А дійством керував невтомний МС Сашко Положинський, який часом “збивав” зайву пафосність на користь яскравого шоу. З драйвом врізали “Mad Heads” — київське рокабільне тріо, яке нещодавно підписало контракт з “КОМП-Music” і видали свій перший україномовний альбом “Контакт”. Трохи поспівали Альона Вінницька (екс-“ВІА Гра”) і “Таліта кум”. А от Руслана того вечора виглядала один-в-один як на обкладинці свого суперуспішного альбому. Єдині, хто проігнорував “Премію”, були музиканти нашого славетного “Океану Ельзи”. Ну що ж, бачимо, що новонародженому “Альянсу” потрібно буде добре попрацювати, щоб ступінь довіри з боку Святослава Вакарчука був би адекватним змісту “Української музичної Премії”. А як воно буде — покаже час.

 


Якщо Ви помітили помилку
в тексті, виокреміть її
та натисніть Ctrl + Enter

Виправити помилку  тексті


Дискографія українських
виконавців та гуртів
на CD і DVD

Увесь спектр української музики:
нові cd-релізи, рецензії, огляди

Теги

[!TvTagCloud? &parent=`124` &depth=`5` &displayType=`cloud` &depth=`5` &landing=`1072` &tvTags=`tags` &showCount=`0` &sort=`random` &limit=`50` &caseSensitive=`1`!]

[!Wayfinder? &startId=`0` &level=`2`!]

Анализ сайта