гурт Чумацький шлях



2 листопада  2017 року відбулась прем'єра нового кліпу гурту Чумацький Шлях на пісню «Хап» з другого альбому «Самурай».

«Для  нас,  найголовнішою метою у створенні відео, є передача емоцій, які мають доповнити зміст самої пісні за допомогою візуального сприйняття. Ми обрали пісню «Хап»  саме через те, що вона не створювала  ніяких рамок при написанні сюжетної лінії, а текст пісні, навпаки,  наштовхував на цікаві ідеї та експерименти. Учасники групи  самі стали режисерами власного  кліпу, і, вже з самого початку,  розуміли, який результат хочуть отримати.

Щоб поєднати драйв музики та зміст тексту, ми вирішили створити декілька сюжетних ліній з живим виконанням, які постійно переплітаються.

Оператор та монтажер:  Sopilchar Video, з яким у нас вже є спільні відеороботи («Не буди»,  «Алфавіт»).

Приємного перегляду!»
Послухати можна тут: https://www.youtube.com/watch?v=pjVhE8wOiD4



гурт Чумацький шляхОлександр Євтушенко:

- Коли я вперше почув цю команду, то зрозумів, що в місті Хмельницькому народилася нова зірка – етно-рокова формація «Чумацький шлях». Справа в тому, що починаючи з 2008-го року, ці молоді музиканти невпинно намагалися об’єднати цілих два світи, або точніше – дві культури. Культуру вічної як світ етно-музики та шалений драйв хард-року. І чим далі, чим більше ставало концертів, тим переконливіше виглядав той синтез для слухачів і глядачів. Список фестивалів, у яких брав участь Чумацький Шлях, був приблизно таким самим, як і для інших популярних українських рок-гуртів. Ясна річ, що на початку були і «Червона Рута» і фестиваль «Тарас Бульба» у Дубно, а також ціла купа більш нових імпрез. Дійсно, у музичному плані «Чумацьких Шлях» справді нагадує такі групи як «Карна» з Івано-Франківська та «Тінь сонця» з Києва. Філософія текстів «Чумацького шляху» глибинна і різноманітна. Цікаво, що тематичний спектр коливається від «Братів Гадюкіних» до «Кому вниз». Відносно кліпової естетики, «Чумацький шлях» дотримується суворої чорно-білої естетики, де немає нічого зайвого і усе сповнено глибинного сенсу. Варто зазначити, що тон задає лідер формації, водночас лідер-вокаліст і сопілкар Сергій Строян. Він генерує основні сенси і основні напрями руху гурту, спираючись на беззаперечні таланти усіх учасників команди, які усі разом чітко усвідомлюють напрямок руху. Так тримати!