Колишній фронтмен запорізької рок-групи «ЛАЙТ» Сергій Мусієнко та Мельник Валерій з Полтавського "Транс-Формеру" поділилися ідеєю створення пісні «Схiд-Захiд -Сини України». Композиція повинна об'єднати навколо себе всіх українців, небайдужих до подій на сході України.

Cтворення пісні «Схiд-Захiд -Сини України»
За словами Сергія, ідея створення пісні прийшла до нього раптово, від переживань з приводу бойових дій наДонбасі і героїчних вчинків українських військовослужбовців і добровольців.

- Прийшов додому і на тлі переживань, які стосуються всіх,написав перший куплет і приспів. Відчув, що від себе вcе сказав, і подзвонив в Полтаву Валерію Мельнику (група«Транс-формер»). Запропонував йому допомогти мені дописати слова і заспівати пісню. Мені пісня дуже сподобалась, і я погодився, - розповів Валерій. – Решту тексту написав на одному диханні, потім з друзями записали музику. При виборі музикантів керувалися серцем, відчували, кого можна залучити ... Всі хлопці,зазначені у відеоролику, зустріли ідею дуже енергійно. Доречі, багато хто з учасників між собою навіть не знайомі. Я їх записував окремо розповідае Сергій. В проекті також взяла участь чарівна дівчина, вокалістка гурту "Звір Ясочка" Ярослава, і дуже гармонійно розбавила жіночім автентичним співом чоловічу енергетику. У підсумку, все вийшло відразу, як ніби повинно було бути саме так.

Сергій Мусієнко вважає, що пісня є своєрідним закликом до миру.

- Це переживання за хлопців, які зараз на передовій, і подяка ім. Хочемо, щоб пісня переходила від серця до серця і об'єднувала українців у прагненні жити в світі.

В результаті, проект «Схiд-Захiд - Сини України», став символічною піснею-молитвою, і чим більше людей буде повторювати її слова, переживати і сподіватися, Тим швидше хлопці повернуться додому, до рідних і друзів,цілими і неушкодженими.

Над проектом працювали сім чоловік:

ідея, зведення та мастеринг: Сергій Мусієнко;

слова: Сергій Мусієнко та Валерій Мельник;

вокал: Валерій Мельник та Ярослава Семеренко;

гітари: Сергій Мусієнко та Антон Отрубухов;

бас-гітара: Антон Веревський;

ударні: Олександр Романько;

тромбон: Антон Сава;

відеомонтаж: Віктор Холоша.

https://www.youtube.com/watch?v=Duj72plc-jk

З повагою, Мельник Валерій +38 050-411-13-36

Хмара тегів