Новини одним рядком:

11-13 квітня – ІХ Всеукраїнський конкурс виконавців на бандурі імені Гната Хоткевича у Харкові

14 квітня – кобзарі Тарас Силенко і Тарас Компаніченко співали на вшануванні памяті героїв Холодного Яру на Черкащині

16-25 квітня – тур “Шпилястих кобзарів” Київщиною (Переяслав, Бориспіль, Обухів, Українка, Ржищів, Славутич, Бровари)

18 квітня – літературно-акустичний вечір #Квартира_Музи, Львів, Антикафе "CoMMuna" на Галицькій, 1

20 квітня – вечір “Неля Франчук та друзі” з нагоди заснування українського КАП і СП “Гітара по колу”, Київ, клуб "Буряк"

23 квітня – вечір “Вінок шекспірівських сонетів” за участі барда Олександра Кир'янова, Кропивницький, обласна бібліотека

25 квітня – Ансамбль «Хорея Козацька»: «БЕНКЕТ ДУХОВНИЙ», Київ, Національна Філармонія України

26 квітня – день народження поета Миколи Зерова (роки життя: 1890-1937)

до 1 травня – прийом творів на обласний конкурс поезії та автор. пісні  «Степові струни», Дніпро ditykraina@gmail.com

 

 

Сайт http://www.bandurastyle.com/2019/04/16/golos/

 

З “Голосу країни” до школярів – концертний тур гурту “Шпилясті кобзарі”

Кві 16, 2019

 

Учасники шоу “Голос країни” гурт “Шпилясті кобзарі” відправилися в тур містами Київщини на підтримку Стрітівського коледжу кобзарського мистецтва. Він розпочнеться 16 квітня і охопить десять міст.

Тур має соціальну мету: допомогти коледжу, який опинився на межі закриття через брак студентів. Стрітівський коледж кобзарського мистецтва – єдиний в Україні заклад, де поглиблено вивчають мистецтво гри на академічній (сучасній) та старосвітській (автентичній) бандурі.

– Минулого року через брак промоції на І курс не було набрано навчальної групи. Як випускники коледжу ми не можемо лишатися осторонь, – говорить художній керівник гурту та відомий бандурист Ярослав Джусь. – Наш проект Bandura Style розгорнув цілу рекламну кампанію, щоб привернути увагу громадськості до цієї проблеми. Організували флешмоб #100хітів на бандурі, провели фестиваль Bandura Music Days. І на шоу “Голос країни” пішли саме для того, аби показати молоді, що бандура – це круто!

Проведення туру передбачає десять концертів у містах Київської області за участю сучасних виконавців на бандурі гурту “Шпилясті кобзарі” та виконавців на старосвітських інструментах. Програма виступу презентує українську музичну культуру в сучасному форматі та представить надбання культурної спадщини.

– Ми підготували програму, орієнтовану на смаки молоді, – розповідає арт-директорка проекту Bandura Style Оксана Боровець. – Саме для школярів, аби показати їм можливості бандури, включили до репертуару такі пісні як «Плакала» гурту KAZKA чи «Shallow» співачки Lady Gaga. Хочемо продемонструвати, що звучання бандури може бути близьким людині будь-якого віку.

Для туру гурт обрав міста Київської області, бо саме тут знаходиться Стрітівський коледж кобзарського мистецтв. 16 квітня музиканти відвідають Переяслав-Хмельницький, 18 квітня – Бориспіль, 20 квітня – Обухів, 22 квітня – Українку, 23 квітня – Ржищів, 24 квітня – Славутич, 25 квітня – Бровари, 1 травня – Фастів, 2 травня – Кагарлик. 25 травня – Київ. Тур відбудеться за сприяння Управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації. Вхід на всі концерти вільний.

Гурт “Шпилясті кобзарі” заснований восени 2010 року. Усі учасники є випускниками Стрітівського коледжу кобзарського мистецтва. Гурт поєднує колорит народної музики з мотивами світових хітів, використовуючи український народний інструмент — бандуру.

 

 

Кропивницький – сайт https://gre4ka.info/anonsy/51699-u-kropyvnytskomu-pid-hitaru-chytatymut-shekspira

 

У Кропивницькому під гітару читатимуть Шекспіра

 

23 квітня о 18.00 у відділі обслуговування користувачів ОУНБ ім. Д.Чижевського до Дня народження англійського поета і драматурга Вільяма Шекспіра відбудеться літературний вечір “Вінок шекспірівських сонетів”.

Під мелодії гітари прозвучать музичні сонети у виконанні творчого тандему - молодої поетеси Марини Єрмолаєвої і барда Олександра Кир'янова. Присутні поціновувачі шекспірівського слова на загал зможуть прочитати свій улюблений сонет. Відчути епоху театру того часу допоможуть яскраві кадри з кінофільму “Закоханий Шекспір”.

Запрошуємо всіх бажаючих на теплий камерний вечір.

 

 

Запоріжжя – сайт https://tv5.zp.ua/news/v-zaporizhzhi-rozpochali-poshuk-talanovitih-poetiv-ta-pisnyariv/

 

В Запоріжжі розпочали пошук талановитих поетів та піснярів

18 апреля 2019

 

Конкурс молодої поезії та авторської пісні знову збирає авторів з усієї України. Про старт вже 6 творчого змагання «Хортицькі дзвони» повідомили організатори.

У конкурсі можуть взяти участь молоді автори віком від 15 до 25 років. Основні вимоги – творчий доробок має складати не менше 20 україномовних віршів або дві пісні. Роботи можна представляти у двох номінаціях – «Поезія» та «Авторська пісня». В останній номінації торік лауреаткою стала запоріжанка Анна Іванова. Дівчина написала власну пісню, а також поклала на музику вірші Марини Брацило.

Творчі роботи можна надсилати до 15 жовтня. Найкращі з них опублікують в альманасі «Хортицькі дзвони».

 

 

Сайт https://www.facebook.com/groups/599706293412785/

 

Маріанна Крамар поделилась публикацией.

 

Nelia Franchuk (Неля Франчук)

Приходьте, друзі, 20 квітня, на мій виступ з нагоди заснування Клубу Української Авторської Пісні та Співаної Поезії "ГІТАРА ПО КОЛУ!"  

Творчий клуб-ресторація "Буряк", м. Київ, вул.Микільско-Ботанічна,31, конт. тел.: 068 960 3532

 

 

Сайт https://www.youtube.com/watch?v=I71Mw7En52A&feature=share

 

Неля Франчук. Виступ у центрі І.Козловського . Смак посмішки

 

Неля Франчук (музика, спів). Смак посмішки (сл. Неди Неждани). Концерт "Відкриті небеса". Арт-центр ім. Івана Козловського Національної оперети України.13.04.2019.

Гітара - Григорій Лук'яненко

Скрипка - Іван Списаренко

 

Український клуб авторської пісні, кожна третя субота місяця

 

 

Сайт https://litcentr.in.ua/news/2019-05-01-9919

 

Конкурс поезії та авторської пісні «Степові струни»

(заочний етап)

01 Травня 2019, Дніпро

ПОЛОЖЕННЯ
про обласний конкурс поезії та авторської пісні
«СТЕПОВІ СТРУНИ»

І. Загальні положення
1.1. Обласний конкурс поезії та авторської пісні (далі – Конкурс) засновано за ініціативою комунального підприємства «Центр народної творчості «Дивокрай» Дніпропетровської обласної ради» при підтримці Дніпропетровської обласної ради.
Конкурс «Степові струни» проводиться у рамках доручення Голови Дніпропетровської обласної ради № 3/0/8-19 від 21.01.2019 «Про організацію проведення на Дніпропетровщині обласного фестивалю «Сила нескорених», присвяченого Дню захисника України» на території Дніпропетровської області.
1.2. Підготовку та проведення Конкурсу здійснює комунальне підприємство «Центр народної творчості «Дивокрай» Дніпропетровської обласної ради» (надалі – Організатор).
ІІ. Мета Конкурсу
2.1. Вивчення авторської літературно-музичної карти Дніпропетровщини;
2.2. Підтримка та популяризація української поезії та української авторської пісні;
2.3. Формування та збереження ідей національно-патріотичного виховання населення Дніпропетровщини;
2.4. Виявлення та подальша підтримка талановитих поетів, авторів та виконавців авторської пісні;
2.5. Популяризація авторської виконавської майстерності та пісенної культури.
ІІІ. Учасники Конкурсу
3.1. До участі у Конкурсі запрошуються жителі Дніпропетровської області: поети, автори-виконавці своїх пісень у супроводі гітари або фортепіано, музично-поетичні колективи для спільного перформансу, які присвячують свої твори Україні, родині, ідеї гуманізму, любові до своєї малої батьківщини – села чи міста; ідеї миру, підтримки та допомоги одне одному.
3.2. Вік учасників Конкурсу – від 12 років до 45 років.
ІV. Умови та порядок проведення Конкурсу
4.1. Конкурс проводиться в два етапи: в заочній та очній формі та має 3 номінації:

  • Поезія;
  • Музично-поетичний перформанс;
  • Авторська пісня.

4.2. Мова всіх матеріалів, надісланих на Конкурс – українська.
4.3. Для участі в заочному етапі Конкурсу необхідно надіслати свої поетичні твори, тексти перформансу, авторські пісні та анкету учасника (Додаток 1) до 1 травня 2019 року на електронну адресу: ditykraina@gmail.com
4.4. Поетам необхідно надіслати добірку з 10 поетичних творів із зазначенням в темі листа: «На конкурс. Номінація – поезія».
4.5. Для участі в заочному етапі Конкурсу з музично-поетичного перформансу, необхідно надіслати сформований зміст програмного виступу (сценарний хід) із зазначенням в темі листа: «На конкурс. Номінація – перфоманс».
*Музично-поетичний перформанс – це театралізована форма подачі теми, під час якої поети виконують свою поезію у формі діалогу з іншим поетом, власним монологом у супроводі музичних інструментів. Це також вистава, об’єднана однією темою, де звучить поезія, мелодія, інтонації автора, які разом спонукають глядача до духовних роздумів.
4.6. Для участі в заочному етапі Конкурсу з авторської пісні, необхідно надіслати аудіозапис 2-3 авторських пісень (в супроводі гітари, фортепіано) у форматі mp3 із зазначенням в темі листа: «На конкурс. Номінація – авторська пісня».
4.7. Журі ознайомлюється заочно з творчістю кожного автора та рекомендує учасників до очного етапу Конкурсу, де потрібно буде презентувати свою творчість.
4.8. Очний Конкурс відбудеться у червні 2019 року (дата уточнюється).
4.9. Журі не розглядає твори, які носять антиукраїнський характер, пропагують насильство, расизм, містять ненормативну лексику.
V. Визначення переможців і нагородження учасників Конкурсу
5.1. Оцінка виступу кожного учасника здійснюється журі Конкурсу за наступними критеріями:

  • відповідність змісту творів ідеї та меті Конкурсу;
  • відповідність характеру слів музичному супроводу;
  • емоційність виступу;
  • оригінальність конкурсної програми.

5.2. За результатами очного Конкурсу журі визначає переможців у кожній номінації (не більше 3-х у кожній), які нагороджуються дипломами Конкурсу, цінними подарунками та запрошенням на гала-концерт фестивалю «Сила нескорених», який відбудеться у жовтні 2019 року. Також журі має право призначити додаткові відзнаки щодо творчості учасників Конкурсу.
5.3. По завершенню Конкурсу планується друк другого альманаху поезії та авторської пісні «Степові струни», до якого увійдуть поетичні твори учасників очного етапу.
За детальною інформацією звертатися: «КП «ЦНТ «Дивокрай» ДОР», вул. Старокозацька, 52, каб.128-134, тел. 096-051-10-23.

Додаток 1
Анкета учасника Конкурсу поезії та авторської пісні «СТЕПОВІ СТРУНИ»

1. Прізвище, ім’я, по батькові
2. Дата народження
3. Місце роботи чи навчання
4. Повна домашня адреса
5. Контактний телефон (обов’язково)
5. Номінація
6. Назва творів
7. e-mail (обов’язково).
8. Що Вас надихає писати поезію, пісню, грати на інструменті?

 

 

Сайт https://www.facebook.com/osvitastryja/posts/2285595855033882

 

6-12 травня 2019 року у Львові вже вдруге львів’яни та гості міста зможуть поринути в чудовий світ поезії, бардівської пісні та літератури в рамках Міжнародного фестивалю співаної поезії «Lviv Music & Poetry Week». На цілий тиждень з 14:00 КМЦ «Львівський палац мистецтв» перетвориться на центр літературних зустрічей, автограф-сесій, поетично-музичних концертів. У фестивалі приймуть участь відомі поети, письменники, барди з-за кордону та України, а також молоді літератори.

Для тих, хто робить перші спроби пера, серед учнівської та студентської молоді оголошено конкурс молодих літераторів у двох вікових категоріях «пре – ЛЮД – і – Я». Переможці конкурсу будуть відзначені дипломами та подарунками та виступатимуть на сцені КМЦ «Львівський палац мистецтв».

Фестиваль присвячений 100-річчю з дня народження відомого українського поета, перекладача, лінгвіста Миколи Лукаша.

В рамках фестивалю відбудеться відкриття Міжнародної виставки-конкурсу акварелі «Акварельні монологи» та студентський конкурс з графічного дизайну – створення екслібрісів за мотивами творів Миколи Лукаша.

Учасники фестивалю та конкурсів повинні надіслати заявку на адресу організаторів, розміщену на сайті фестивалю: https://lmpw2018.wordpress.com/122-2/

Додаткова інформація на https://lmpw2018.wordpress.com/122-2/…

 

ПОЛОЖЕННЯ

про ІІ Міжнародний фестиваль співаної поезії

«Lviv Music & Poetry Week»

6 – 12 травня 2019 року

 

Ініціатор фестивалю: ГО «Центр розвитку української культури та самоорганізації»

Співорганізатори фестивалю:

– Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА,

– Департамент освіти і науки ЛОДА,

– «Офіс «Львів – місто літератури ЮНЕСКО»,

– Львівська обласна бібліотека для юнацтва,

– Національна спілка письменників України,

– Українська асоціація письменників Західного регіону,

– КЗ ЛОР КМЦ «Львівський палац мистецтв»,

– Львівський органний зал,

– ГО «Освітній ресурсний центр»,

– Українське відділення міжнародного акварельного товариства IWS GLOBE, при підтримці провідного  українського виробника професійних матеріалів для живопису  ROSA

Мета фестивалю:

виявлення талановитих молодих поетів, письменників та бардів у районах Львівської області, створення умов для творчої самореалізації молоді;

– публікація збірки кращих віршів учасників конкурсу молодих літераторів,

– обмін досвідом творчої діяльності відомих поетів, письменників та бардів з молоддю,

– об’єднання зусиль державних органів влади та громадських організацій у справі розвитку творчої активності молоді, впровадження інноваційного методу духовно-морального спрямування, цікавого і близького для молоді, як основи формування особистості,

– формування у молоді художніх і естетичних смаків, мотивації до читання, підвищення рівня освіти,  піднесенню рівня зацікавленості до літератури і культури в цілому, усвідомлення досягнень українського народу, його інтелектуальних і духовних надбань.

На фестиваль «Lviv Music & Poetry Week» запрошуються  відомі поети, письменники та  барди з діаспори  та  України.

В рамках фестивалю відбудуться зустрічі учнівської та студентської молоді  в навчальних закладах, бібліотеках, народних домах міста Львова та Львівської області  з гостями фестивалю, презентації, автограф-сесії, поетично-музичні концерти гостей фестивалю та переможців конкурсу молодих літераторів «– пре – ЛЮД – і – Я» в КЗ ЛОР КМЦ «Львівський палац мистецтв».

Фестиваль присвячений 100-річчю з дня народження відомого українського поета, перекладача, лінгвіста Миколи Лукаша.

В рамках фестивалю відбудеться відкриття Міжнародної виставки-конкурсу акварелі «Акварельні монологи» та студентський конкурс екслібрисів за мотивами творів Миколи Лукаша.

Бажаючі брати участь у фестивалі «Lviv Music & Poetry Week» надсилають анкету-заявку на e-mail:  lyudmilap@ukr.net

 Сайт фестивалю:  https://lmpw2018.wordpress.com/122-2/

Організатори забезпечують проведення подій фестивалю та екскурсії. Витрати на доїзд, проживання, харчування учасники фестивалю покривають своїм коштом.

Контактні телефони:

0960165036, viber – 0503174273 – Лідія Плахтій, директор фестивалю,

0674763191 – Тетяна Пилипець, арт-директор фестивалю,

0974748877 – Людмила Пуляєва, координатор концертів,

0972928109 – Галина Фесюк, координатор зустрічей,

0973207566 – Тетяна Савчин, координатор зустрічей,

0972355065 – Петро Шкраб’юк, голова журі конкурсу молодих літераторів,

0936922622 – Галина Отчич, куратор виставки

0500548662 – Ольга Луковська – голова журі конкурсу а

 

 

Сайт https://gordonua.com/ukr/bulvar/news/-vizmemosja-za-ruki-druzi-u-kijevi-vidbudetsja-vechir-pam-jati-okudzhavi-894724.html

 

"Возьмемся за руки, друзья!" У Києві відбудеться вечір пам'яті Окуджави

 

У столичному Будинку актора відбудеться концерт Київського театру поезії та пісні, на якому прозвучать вірші та пісні радянського барда Булата Окуджави.

 

В українській столиці відбудеться концерт "Возьмемся за руки, друзья!" Київського театру поезії та пісні, присвячений барду Булату Окуджаві. Про це повідомляє керівник театру Семен Рубчинський.

Захід приурочено до дня народження барда: 9 травня 2019 року йому виповнилося б 95 років.

"Ми вирішили зібрати найкращі співочі сили Києва та України, найкращих музикантів і 10 травня 2019 року в київському Будинку актора, як зараз кажуть, акцію, перформенс, створити простір Окуджави, за допомогою акта спіритизму поспілкуватися з Булатом Шалвовичем. Загалом, провести пам'ятний вечір Окуджави. Ми будемо співати, читати вірші, посвяти і любити, любити його, самих себе і своїх друзів. І ми дуже сподіваємося на вас, наші добрі глядачі! Ми хочемо співати разом із вами, для вас і про вас", – розповів про захід Рубчинський.

Одні з найвідоміших пісень Булата Окуджави – "Эта женщина в окне", "Каждый пишет, как он слышит", "Грузинская песня", "Молитва Франсуа Вийона", "Бумажный солдат", "Песня о московском муравье", "А как первая любовь", "Дежурный по апрелю".

 

 

Львів – сайт http://lviv-online.com/ua/events/music/kontsert-bardivskyj-vechir-u-lvovi-vol-1/

 

Концерт «Бардівський Вечір у Львові. Vol 1»

19 травня 2019, 18:00

Львівський академічний обласний театр ляльок (пл. Данила Галицького, 1)

 

Свої найкращі та найвідоміші твори виконають: Сергій Василюк (Тінь Сонця), Зоя Слободян, Олександр Смик, Наталка Криничанка, Сергій Мороз та Ігор Якубовський (Простір музики).

Сергій Василюк – лідер і засновник гурту Тінь Сонця, автор-виконавець власних пісень. Громадський та політичний діяч, член Історичного клубу «Холодний Яр» та засновник мистецько-просвітницького проекту «Видатні українці». Саме під його пісню «Їхали Козаки» український боксер Олександр Усик виходив на ринг перед своїми переможними боями.

Зоя Слободян – автор-виконавець у жанрі співаної поезії. Має унікальний доробок: написала та виконує під гітару понад 300 пісень на слова більше 70-ти поетів XX століття, зокрема Ліни Костенко. Художниця за фахом, член Національної спілки художників України.

Олександр Смик – український бард, драматург. Член національних спілок України: театральних діячів, кобзарів, журналістів та Всеукраїнської музичної спілки. Автор концептуальних розробок багатьох музичних фестивалів. Найкраще Олександра Смика – музика, вірші, вокал – «Шануймось, панове», «Жінка другова», «Пане підпоручнику», «Скільки літ», «Не вір мені, не вір», «Мені потрібно зовсім небагато», «Волинь», «Твоя і моя Україна», «Пісня дружині», «Берегиня».

Наталка Криничанка – львівський бард, авторка та виконавиця пісень у жанрі співаної поезії. Унікальна людина з унікальним оксамитовим голосом, котра за два десятиліття своєї творчої та громадської діяльності зробила величезний вклад у розвиток не лише Львова, а й цілого краю, його культури, архітектури, збереження історичної пам’яті та створення надійного ґрунту для прийдешніх поколінь. Символом Львова стала саме її найвідоміша «Пісня про Львів» – «Маленький Лондон, крихітний Париж, покритий млою, ти тихенько спиш. Не підберу для тебе кращих слів, ти мій єдиний, найдорожчий Львів… »

Сергій Мороз та Ігор Якубовський – дует «Простір музики» – професійні музиканти із більш ніж 20-річним стажем композиторської та виконавської діяльності. Працюють в різній жанрової стилістиці сучасної акустично-електронної музики від фольклору до джаз-року. Простота і природність, глибина почуттів, граціозний музичний малюнок – ось риси, притаманні цьому дуету.

 

 

Сайт https://www.facebook.com/groups/599706293412785/

 

Маріанна Крамар поделилась публикацией.

 

Сергей Рудь

Заручившись поддержкой старых и новых друзей, мы, оргкомитет фестиваля ответственно заявляем - 8-му фестивалю "Співучі вітрила" им. В. Ткача - БЫТЬ!!! Город и река Днепр и клуб спортивной гребли "ФАЛЬКОН" с огромным нетерпением ждут всех вас, друзья, 17-19 мая на нашем гостеприимном фестивале!!! Больше читайте в Положении, там есть много интересных сюрпризов!!!

 

ПОЛОЖЕНИЕ

о VIIІ-ом Международном Фестивале

авторской песни и поэзии “Співучі вітрила”

им. Владимира Ткача.

2019

I. Организаторы:

- творческое объединение “Бард Арт Клуб”;

- при поддержке друзей и коллег по цеху, а также людей небезразличных к жанру авторской песни .

ІІ. Цели фестиваля:

- создание условий для развития музыкально-поэтического творчества для людей всех возрастов, национальностей, творческих наклонностей и профессий, не лишенных юмора, энтузиазма и романтического задора независимо от места постоянного проживания;

- популяризация авторской песни, как средства свободного самовыражения, общения, духовного роста и обогащения, как эксклюзивного компонента активного отдыха и пополнения моральной энергетики;

- выявление новых талантливых авторов и исполнителей авторской песни;

- укрепление творческих и дружеских связей между бардами Днепра и других городов Украины;

- сохранение и развитие традиций фестивалей авторской песни в Украине;

- развитие и укрепление творческих и организационных связей активных и увлеченных людей всех национальностей и видов деятельности, небезразличных к авторской песне.

ІІІ. Участники.

Участниками фестиваля могут стать авторы и исполнители песен, творчество которых можно отнести к жанру авторской песни, поэты … и просто любители песен под гитару. Использование фонограмм любого плана при выступлении не допускается, но разрешается пользоваться услугами аккомпаниатора(ов).

IV. Финансирование фестиваля.

Оргкомитет фестиваля оплачивает расходы на аренду территории базового лагеря, концертной аппаратуры и приглашение специальных гостей .

Среди гостей фестиваля: Илья Винник, Дмитрий Долгов, Виктор Байрак, Вадим Гефтер, Диана Коденко, трио «Белые крылья», Александр Крамар, Олег Король и много других замечательных авторов и исполнителей.

Оплата пребывания на фестивале участников фестиваля осуществляется за их собственные средства или средства их спонсоров.

V. Сроки и место проведения.

Фестиваль проводится третьи выходные мая с 17 по19 мая в г. Днепре, на своём многолетнем традиционном месте: живописном берегу Днепра, на территории спортивного гребного клуба "Фалькон" ( ж\м «Солнечный» ул. Малиновского, 7).

VI. Организация фестиваля.

Вопросами организации и проведения фестиваля занимается оргкомитет. Для проведения творческой части фестиваля оргкомитет назначает ведущих концертных программ из числа авторитетных в жанре авторской песни гостей фестиваля.

ВНИМАНИЕ! ВПЕРВЫЕ! Для любителей активного отдыха на воде программой фестиваля предусмотрены любительские заплывы и спортивные состязания в гребле на одиночных и двойных байдарках.

VII. Условия и порядок проведения.

Все участники и гости фестиваля оплачивают единый организационный сбор в сумме 100 грн. с человека за всё время пребывания на фестивале. КАКИХ-ЛИБО ДРУГИХ ОБЯЗАТЕЛЬНЫХ ДЕНЕЖНЫХ СБОРОВ НА ФЕСТИВАЛЕ НЕТ!!! Для просто слушателей, не участвующих в фестивальной программе и не проживающих в лагере, пребывание на концертах (пятница+суббота) - 20 грн/чел.

Проживание на территории лагеря осуществляется в палатках, поэтому прибывающим на фестиваль необходимо иметь при себе туристическое снаряжение: палатка, спальник, каримат и хорошее настроение.

В 200 м от территории лагеря находятся круглосуточный магазин "АТБ" и гипермаркет «Фоззи», имеются банкоматы. Для тех, кому в силу тех или иных причин, ночёвка в палатке неприемлема — есть возможность проживания в хостеле на ж/м «Солнечный» ( 600 м от территории базового лагеря). Стоимость проживания в хостеле, в 2-х или 8-местных номерах (душ, кухня, постельные принадлежности, холодильник) — 150-180 грн/сутки с человека. По вопросам резервирования мест в хостеле просьба обращаться к Рудь Наталье м.т. (050) 776-93-72.

 VIII. Творческая программа фестиваля.

Для обмена опытом и повышения мастерства участников фестиваля, отбора участников концертов на фестивале будет работать творческая мастерская под руководством авторитетных и признанных мастеров из числа гостей фестиваля. Также участников фестиваля ждут увлекательные мастер-классы от Дианы Коденко и Виктора Байрака.

В 2019 году оргкомитетом принято решение о проведении следующих концертных программ, в которых может принять участие любой желающий:

- конкурсний концерт пісень українською мовою (з визначенням кращого автору та кращого виконавця);

- конкурсный концерт персонажных (актёрских) песен и стихов (с определением лучшего автора и лучшего исполнителя);

- концерт песен морской и парусно-корабельной тематики;

- концерт песен “ушедших друзей”;

- костюмированный юмористический концерт «На дальней станции сойду…» или «Мы сами не местные...»;

- вечерние гостевые концерты (пятница, суббота).

По завершению всех концертных программ три самых ярких и активных участника фестиваля в номинациях:

- автор-исполнитель;

- автор музыки к песням;

- поэт

 будут награждены путёвками на Международный фестиваль АП «ОБЛАКА» им. А. Галича, который пройдёт в г. Днепре с 26 по 28 июля 2019 года. Путёвка предполагает:

- возмещение обладателю транспортных расходов по поездке на фестиваль «ОБЛАКА»;

- освобождение от уплаты регистрационного сбора при проживании в палаточном городке;

- участие во 2-м туре конкурса фестиваля без предварительного прослушивания.

По итогам зрительского голосования, присуждается главный приз фестиваля “Приз зрительских симпатий ”.

 

IX. Программа Фестиваля:

Пятница, 17 мая:

С 11:00 заезд участников и гостей Фестиваля на территорию лагеря, регистрация, обустройство палаточного городка (или поселение в хостел), ознакомление с планом проведения Фестиваля, территорией лагеря и окрестностей, а также другими участниками фестиваля.

19:00 – 23:00 концертные выступления представителей Днепровского Бард-Арт-Клуба и гостей фестиваля.

23:00 – 00:00 Бард-дискотека (концерт танцевальной авторской и «неформатной» песни).

00:00 - и до полного угасания (участников): фестивальный костёр со свободной концертной программой гостей и участников фестиваля, перемещения по территории лагеря в соответствии с индивидуальными душевными запросами и физическими возможностями.

Суббота, 18 мая:

03:00 – 05:00 сольные выступления днепровских соловьев в сопровождении нестройного хора самых стойких участников фестиваля;

05:00 – 11:00 некое подобие сна участников предыдущего выступления (в соответствии с индивидуальными потребностями и объективными возможностями);

11:40 -18:00 сольные блоки гостей фестиваля (в перерывах между конкурсными концертами, по 20 минут на каждый блок);

12:00 - 13:00 концерт «корабляцкой» песни;

13:20 - 14:00 ОБ(АЛД)(ЕДЕ)ННЫЙ ПЕРЕРЫВ

14:20 - 15:40 концерт персонажных (актёрских) песен и стихов;

16:00 – 17:20 концерт української пісні;

17:40 – 18:30 концерт песен «ушедших» друзей;

18:30 – 19:00 ПЕРЕРЫВ на УЖИН (если он кому-то нужен)

19:00 – 21:00 вечерний концерт участников и гостей фестиваля;

22:00 – 23:30 костюмированный юмористический концерт «На дальней станции сойду... или «Мы сами не местные...»»;

… - и до утра свободная акустическая песенная программа для самых стойких исполнителей и слушателей.

Воскресенье, 19 мая:

08:00 - 12:00 свертывание и уборка территории лагеря , постепенный взлёт и отлёт (не путать с «полным улётом») участников фестиваля на Гала-концерт и далее к местам гнездования;

10:00 Завтрак

11:00 «ЧГК от Байрака!»

13:00 - 15:00 Гала-концерт участников фестиваля в центральной городской библиотеке .

 

 

Сайт https://ua.krymr.com/a/news-u-kyevi-vidbuvsia-blagodijnyy-koncert-na-pidtrymku-polonenykh-vojakiv/29879196.html

 

У Києві відбувся благодійний концерт на підтримку полонених моряків у Керченській протоці

 

14 Квітень 2019

 

У Києві українські музиканти провели концерт на підтримку 24 українських полонених моряків. Серед учасників концерту – гурти Antytila / Антитіла, KOZAK SYSTEM, TaRuta, Fata Morgana UA, співаки Alyosha, Сергій Файфура, бард Христина Панасюк, поетеса Злата-Зоряна Паламарчук та інші митці. Ведучим був поет Дмитро Лазуткін.

Головна мета концерту – підтримати ув’язнених моряків морально і показати їм, що «вони не забуті, на них чекають вдома і роблять все можливе для їх якнайшвидшого повернення додому», розповів Радіо Свобода режисер концерту, лідер гурту TaRuta Євген Романенко («Їжак»).

«Ми підтримуємо своїми піснями українських полонених моряків, які перебувають в цілковитій ізоляції від зовнішнього світу. Лише працівники консульських установ України у Росії мають змогу під час відвідин полонених зі своїх смартфонів показати їм акції на їхню підтримку», – пояснив Романенко у розмові з Радіо Свобода.

Як повідомляється, усі виконавці виступили на волонтерських засадах (без гонорару).

Ідея проведення благодійного концерту належить українським музикантам, які з початку російської агресії проти України об’єднались у волонтерську спільноту «Музичний батальйон» і виступають на Донбасі для оборонців України та цивільних жителів. Ініціативу митців підтримало також Міністерство оборони України.

 

25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили три плавзасоби ВМС України – катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси до Маріуполя. За даними Києва, шестеро українських моряків були поранені.

ФСБ Росії підтвердила застосування зброї проти українських кораблів, відомство стверджує, що три українські військові кораблі «незаконно перетнули держкордон Росії».

Російські суди в Криму заарештували 24 українських військових. Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконний перетин кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі. Всіх українських військовослужбовців доставили в столицю Росії Москву.

У доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини зазначили, що українські військовослужбовці, захоплені російською ФСБ біля берегів анексованого Криму, вважаються військовополоненими.

Дії Росії в районі Керченської протоки критикують у низці європейських країн і США. У НАТО заявили, що уважно стежать за розвитком подій у Керченській протоці та закликали до стриманості й деескалації напруження.

 

 

Харків – сайт http://izvestia.kharkov.ua/on-line/18/1288878.html

 

На весь світ хай озветься, заграє бандура!

Ольга Шахман, 17 апреля 2019

 

З 11 по 13 квітня у Харкові проходив ІХ Всеукраїнський конкурс виконавців на бандурі імені Гната Хоткевича. Вихованці початкових мистецьких навчальних закладів – юні шанувальники творчості Гната Хоткевича, надія розквіту української народної музики – продемонстрували свою гру на бандурі та отримали корисний конкурсний досвід.

Як відомо, символом української культури є бандура, яка не має аналогів у світі. Українська бандура та українська пісня – це два невід’ємні скарби нашого народу, які неможливо відібрати, знищити, продати; які завжди будуть дивувати і зачаровувати світ. 

Мистецтво бандурного виконавства – важлива частина української музичної культури. Воно перебуває у постійному розвитку та оновленні, тому не втрачає привабливості для сучасного юного покоління митців. Підтвердженням цього є Всеукраїнський конкурс виконавців на бандурі імені Гната Хоткевича, який вже вдев'яте проходить у Харкові – на його малій батьківщині. 

Конкурс внесений в реєстр дитячих та юнацьких міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів Міністерства культури України. Ним опікуються Національна всеукраїнська музична спілка, Національна спілка кобзарів України, Харківський національний університет мистецтв ім. І.П.Котляревського. В цьому році його проведення відбулося за підтримки Управління культури і туризму ХОДА, Департаменту культури Харківської міської ради, Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Харківської області.

«Традиційно відкриття, знайомство зі складом журі та жеребкування серед конкурсантів проходять в приміщенні Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, – розповіла Л.С. Мандзюк, доцент кафедри народних інструментів України ХНУМ ім. І.П.Котляревського, автор ідеї конкурсу, один з фундаторів його започаткування та голова журі. – Щорічно для проведення конкурсу ми намагаємось задіяти різні локації – сцени та зали мистецьких навчальних закладів Харківщини. В цьому році плідне творче співробітництво поєднало наш університет з Харківським вищим коледжем мистецтв, де відбулися конкурсні випробування бандуристів-інструменталістів та бандуристів-вокалістів в трьох вікових категоріях (від 6 до 16 років), урочисте закриття конкурсу з організацією церемонії нагородження та гала-концерту».

Близько 50 конкурсантів прибули до Харкова з Брод, Миргороду, Дніпра, Одеси, Запоріжжя, Кривого Рогу, Вінниці, Києва, Білої Церкви (Київська область), Шостки (Сумська область), Пустомит (Львівська область), Люботина (Харківська область), Ірпіня та Великої Багачки (Полтавська область), щоб своїм мистецтвом гри на бандурі вшанувати пам'ять Гната Хоткевича.

До складу журі ІХ Всеукраїнського конкурсу виконавців на бандурі увійшли представники Харкова, Києва та Одеси: голова журі – Л.С.Мандзюк (кандидат мистецтвознавства, член Національної всеукраїнської музичної спілки, член Національної спілки кобзарів України, доцент кафедри народних інструментів України ХНУМ ім. І.П.Котляревського); члени журі – Л.В.Федорова (заслужена артистка України, професор, завідувач кафедри «Бандури» Національної музичної академії  України імені Петра Ілліча Чайковського, член Національної всеукраїнської музичної спілки, голова Асоціації бандуристів і кобзарів), Н.В.Морозевич (кандидат мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України, професор Одеської національної музичної академії ім. А.В.Нежданової, член Національної спілки кобзарів України), Л.В.Панова (голова циклової комісії «Народні інструменти» Харківського музичного училища ім. Б.М.Лятошинського), С.М.Ніколенко (голова циклової комісії «Народні інструменти» Харківського вищого коледжу мистецтв). 

Вперше склад журі – це команда випускників різних років Сєверодонецького музичного училища ім. Прокоф’єва (нині – коледжу  культури і мистецтв), учні викладача класу бандури заслуженого працівника культури України Л.О. Дегтярьової, яка виховала цілу плеяду відомих в Україні та поза її межами бандуристів і по теперішній час працює в навчальному закладі.  

Впродовж двох днів журі уважно спостерігало за конкурсними випробуваннями та визначитися з оцінюванням було дуже важко, бо в цьому році конкурс зібрав талановитих дітей та юнацтво, і панувала жорстка конкуренція. 

Результати та церемонію нагородження з нетерпінням очікували конкурсанти і батьки, викладачі і концертмейстери. Журі після палкої дискусії визначилось в своєму оцінюванні і оприлюднило місця конкурсу за двома номінаціями «Бандурист-інструменталіст» і «Бандурист-вокаліст».  Диплом учасника отримали чотири конкурсанта, диплом дипломанта – 23 конкурсанта, лауреата ІІІ ступеня – 6, лауреата ІІ ступеня – 6, лауреата І ступеня – 6. 

Викладачі отримали подяки за підготовку юних бандуристів, конкурсанти  – дипломи, а також подарунки від Героя України, народного депутата України, одного з фундаторів започаткування конкурсу, мецената В.М. Остапчука. Він привітав учасників і переможців, розповів історію становлення конкурсу, окреслив його перспективи і запевнив щодо своєї підтримки конкурсу надалі. 

Володарем Гран-Прі – головної нагороди ІХ Всеукраїнського конкурсу виконавців на бандурі, прізвище якого увійде в літопис конкурсу, що носить ім’я видатної постаті національної культури Гната Хоткевича, журі одностайно визначило Іщук Катерину (12 років), ученицю Харківської дитячої музичної школи №9 ім. В.І. Сокальського, викладач – О.О. Барсукова. Нагороду Катерина отримала від Р.М. Чорногуз, директора-розпорядника Національної заслуженої капели бандуристів ім. Г.Майбороди, заслуженого працівника культури України.

Учасників Всеукраїнського конкурсу привітали творчі колективи Слобожанщини:  зведена дитяча капела бандуристів міста Харкова і Харківської області (керівники – М.А.Ляшенко, А.І.Коновалова, В.Я.Івахненко, диригент – З.В.Миронко-Очерет); Ансамбль «Посіпаки» Харківської державної академії культури (керівник – Н.Мельник); тріо «Купава», у складі народних артисток України Юлії Меліхової, Тетяни Слюсаренко, Олени Гізімчук та лауреат  міжнародних конкурсів Амалія Мартемьянова (гітара); капела бандуристів «Сонце» Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського (художній керівник та диригент  Н. Мельник).

Протягом проведення конкурсу в фойє ХВКМ функціонувала пересувна книжкова виставка-продажу від магазину музичної і нотної літератури «Клавір», який стаціонарно розташований при оперній студії Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського (м. Київ), яка викликала неабиякий інтерес відвідувачів заходу. 

Впродовж конкурсу, церемонії нагородження переможців, концерту багато слів було сказано про бандуру як символу нації та нескореності українського духу. Її звучання порівнювалося з відлунням душі українців. Струни бандури бриніли  болісно і трагічно, розповідаючи про історичні події. У жіночих руках бандура – ставала символом ніжності й замріяності, втіленням грації та темпераменту, витонченості та нестримної енергетики. Тож бандурне мистецтво викликає значний інтерес як феномен  в сучасному українському культурному просторі. 

«Письменник, композитор, режисер, драматург, перекладач, митець, історик, видавець, літературний критик, театрознавець, диригент, етнограф, педагог, інженер-винахідник, громадський діяч – увесь цей перелік професійних уподобань належить однієї особистості, нашому землякові, діяльність якого увійшла до скарбниці української національної культури – Гнату Мартиновичу Хоткевичу. Сьогодні наша увага прикута до Хоткевича – бандуриста, – відзначила у своїй промові на урочистому закритті конкурсу Л.Г. Морозко, директор Харківського вищого коледжу мистецтв, – бо бандура – душа нашого народу; мова, яка єднає усіх українців, де б вони не жили».

«Гнат Хоткевич залишив багату мистецтвознавчу спадщину: уклав понад 600 музичних творів – романсів, хорів, струнних квартетів, творів великого формату для бандури та оркестру бандур, розробив педагогічну літературу для бандури, удосконалив конструкцію бандури, заклав ґрунт для пізнішого створення професійних курсів гри на цьому інструменті, які склали сучасну академічну Слобожанську школу гри на бандурі», – додала до вище зазначеного у своєму вітальному зверненні до учасників конкурсу Т.М. Самоварова, директор Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.

ІХ Всеукраїнський конкурс виконавців на бандурі імені Гната Хоткевича стає вже історією і перегортає свою фінальну сторінку, яку хочеться завершити життєстверджуючим уривком із вірша Івана Коваленка «Бандура (Дума)»

Чи жила б Україна без кобзи-бандури?

Чи світила б колись нам свободи зоря?

Чи знесли б ми без неї неволю й тортури?

Чи без неї діждалися б ми Кобзаря?

Нашу думу і славу нікому не стерти,

Наша пісня зове на звитяжні діла.

Я сто тисяч разів за це згоден померти,

Щоб жила Україна й бандура жила!

 

 

Суми – сайт http://debaty.sumy.ua/news/culture/u-sumah-projshov-festival-avtorskoyi-pisni-bulat

 

У Сумах пройшов фестиваль авторської пісні «Булат»

 

Дві холодних ночі і майже три дні (12-14 квітня) учасники фестивалю провели в дитячому оздоровчому таборі «Ровесник» на Баранівці, гріючись дружнім спілкуванням. Там же проходила вся конкурсна робота. А концерт-відкриття та гала-концерт пройшли в Палаці культури СНВО.

Те, що спілкування було бадьорим, а робота в радість, показав гала-концерт. У порівнянні з концертом-відкриттям він виглядав набагато краще. У піснях гостей фестивалю було чути відгомін минулих суперечок, а переможці порадували якісним виконанням. На закінчення прозвучала традиційна для фестивалів «Булат» «Грузинська пісня» Булата Окуджави, але піснею XXXI фестивалю ми б назвали пісню «Робимо своє» Войцеха Млинарського в перекладі Віктора Сироватського. Її виконав театр поетичної пісні La Chanson.

Лауреатами конкурсу фестивалю «Булат-2019», за номінаціями, стали автори Катерина Коренєва і Олексій Фесенко (Суми); поети Анастасія Сорокіна (Дніпро) і Анна Верховцева (Суми); виконавці Тетяна Чикалова (Запоріжжя) та Ігор Титаренко (Суми); ансамбль Анни Білоножко та Валентини Смирнової (Київ).

 

 

Суми – сайт КАП “Булат” http://bulat.bardy.org/?p=5866

 

Булат-2019. Результаты конкурса

 

Победители фестиваля «БУЛАТ-2019»

 

Номинация АВТОРЫ
ЛАУРЕАТ – Коренева Катерина и Фесенко Алексей (Сумы)
ДИПЛОМАНТ – «Ерика98» (Запорожье)

 

Номинация ПОЭТЫ
ЛАУРЕАТ – Сорокина Анастасия (Днепр)
ЛАУРЕАТ – Верховцева Анна (Сумы)
ДИПЛОМАНТ – Булахова Ирина (Сумы)
ДИПЛОМАНТ – Смирнова Валентина (Киев)

 

Номинация ИСПОЛНИТЕЛИ
ЛАУРЕАТ – Чикалова Татьяна (Запорожье)
ЛАУРЕАТ – Титаренко Игорь (Сумы)
ДИПЛОМАНТ – Кужелева Полина (Харьков)
ДИПЛОМАНТ – Чипижна Оксана (Северодонецк)

 

Номинация АНСАМБЛИ
ЛАУРЕАТ – Белоножко Анна, Смирнова Валентина (Киев)
СПЕЦИАЛЬНЫЙ ПРИЗ «За верность Булату»Театр бардовской песни «На Подоле» (Киев)

 

 

Суми – сайт https://regionews.sumy.ua/culture/u-sumakh-zvuchala-olesiana-u-lystakh-virshakh-ta-pisniakh/

 

У Сумах звучала «Олесіана у листах, віршах та піснях»

17.04.2019

 

У відділі літератури з мистецтва Центральна міська бібліотека ім. Т. Г. Шевченка відбувся творчій вечір «Олесіана у листах, віршах та піснях», присвячений українському поету, драматургу, громадському діячу Олександру Олесю.

Захід організовував керівник клубу авторської пісні «Булат» Ігор ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ в рамках проведення ХХХІ Міжнародного фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Булат» і проекту «О. Олесь і Сумщина: ідентифікація».

Куратором заходу виступив сумський історик, краєзнавець, викладач СумДПУ ім. А. С. Макаренка Юрій П’ЯТАЧЕНКО, який розповів цікаві факти з життя Олеся, пов’язані з краєм.

У рамках вечора виконавці Володимир ЩЕГЛОВ та Едуард КАЗАЦЬКИЙ представили авторські пісні на вірші Олександра Олеся; поетеса Анна ВЕРХОВЦЕВА, перетворившись в театральній інсценізації на дружину Олександра Олеся, розповіла про приватне життя поета; Світлана ГОНЧАРЕНКО та юні екскурсоводи з літературного гуртка школи № 15 допомогли присутнім здійснити екскурсійну подорож в Олесеву країну; сумські поети Світлана ПЕТРЕНКО, Віталій МЕЛАНИЧ, Ірина БУЛАХОВА, Оксана БАКУМЕНКО прочитали листи та вірші Олеся.

Також присутні ознайомились з книжковою добіркою творів поета, підготовленою бібліотекарями відділу літератури з мистецтва.

 

 

Польща – сайт https://www.nasze-slowo.pl/shevchenko-z-publikoyu-publika-z-shevchenkom/

 

Шевченко – з публікою, публіка – з Шевченком

 

Народний дім у Перемишлі Перемишль Шевченківські роковини Шевченко

Михайло Пульковський ■ ГРОМАДА ■ №15, 2019-04-14

 

Цьогорічний перемиський шевченківський вечір був інший, ніж ті, до яких звикли глядачі та слухачі, мабуть, не лише в Перемишлі. Організатор, перемиський гурток Об’єднання українців у Польщі, вирішив відійти від традиційної концертно-сценічної (подекуди з присмаком «естради») формули й зробити ставку, так би мовити, на співпрацю з публікою, чи навіть ширше – з громадою.

На сцені не з’явився жоден більш чи менш професійний колектив, не було навіть самодіяльних гуртів. На сцені взагалі ніхто не з’явився, тому що всі, хто виступав, робили це на невеличкому, виділеному перед глядацьким залом, майданчику, а публіка сиділа півколом на стільцях. «Артисти» (чому в лапках – напишу нижче) до і після своїх виступів також сиділи між людьми, що підсилювало враження причетності публіки до дійства.

Авторки концепції – Катерина Комар-Мацинська та Тетяна Наконечна – заздалегідь попросили «стати артистами» звичайних членів української громади Перемишля. Під «звичайними» маю на увазі таких, які на щодень не займаються артистичною діяльністю, тому й пишу «артисти» в лапках. Ці особи підготували художнє читання самостійно обраних творів Великого Кобзаря та інших українських авторів, так би мовити, продовжувачів Шевченкового слова. Кожен із них також коротко розповів, чому вибрав той або інший твір. Деякі згадували якусь подію зі свого життя, пов’язану з шевченківською тематикою.

На початку вечора ведуча Катерина Комар-Мацинська розповіла про концепцію урочистості, декламуючи вірш Івана Драча «Виклик».

Юрій Левосюк полонив публіку бравурним виконанням вірша «До Основ’яненка» під бриніння бандури (не плутати зі «звучанням»).

Ігор Горків, Михайло Шахмат і Андрій Комар поділилися своїми «шевченківськими спогадами» з часів дитинства, середньої школи та студіїв. Розповіли, з чим їм, ще юнакам, асоціювався Шевченко, який це мало вплив на їхнє життя, як усе це виглядає зараз, із перспективи прожитих років.

Виступив також (з відеозапису) владика-сеньйор Іван Мартиняк із дуже цікавою розповіддю-проповіддю, яка базувалася на вірші «І мертвим, і живим, і ненародженим». Саму поезію після доповіді владики зачитала Романа Золотник.

Про свій улюблений вірш (також із відеозапису) розповіла Юстина Блюй, перемишлянка, стажистка опери в Цюриху. Це поезія Василя Стуса, яка розповідає про мотивацію до праці творчої людини.

Улюблена пісня Кобзаря «Забіліли сніжки» зазвучала у виконанні гурту «Добрий час» із Перемишля, під художнім керівництвом Тетяни Наконечної.

Іншим музичним елементом вечора став виступ спеціального гостя, бандуриста Тараса Силенка з Києва, повноцінний концерт якого відбувся наступного дня.

Окремо треба відзначити появу на сцені-«несцені» молодих артистів – учнів останніх класів початкової школи й перших класів ліцею: Наталії Кіх, Петра Кіха, Максима Наконечного, Теодора Фіцака, особливо виконання авторського вірша молодого перемишлянина Омеляна Фіцака.

Кожен із тих, хто читав вірші, заслуговує на похвалу й оплески, але не вистачить місця написати про всіх. Одним із небагатьох традиційних елементів заходу було виконання хором Перемиської архиєпархії УГКЦ під диригуванням Ярослава Вуйцика «Заповіту» на початку свята й «Реве та стогне» – на закінчення.

Завдяки описаній вище новаторській формулі захід був, можливо, трохи менш велелюдним, ніж зазвичай, проте набагато цікавішим. Добре це чи погано – кожен може оцінювати по-своєму, проте думаю, що ніхто з присутніх не визнав недільний вечір 31 березня 2019 року, проведений у театральній залі Народного дому в Перемишлі, втраченим часом.